Veelgestelde vragen

Klik op een van de onderstaande vragen voor het antwoord.

Geldt een gesprek met Tapecall als juridisch bewijsmateriaal?

Tapecall geeft geen enkele garantie met betrekking tot de juridische waarde van de geluidsbestanden.

Moet ik mijn gesprekspartner melden dat het gesprek wordt opgenomen?

Tapecall adviseert aan te geven dat het gesprek wordt opgenomen. De dienst voert Tapecall uit onder verantwoordelijkheid van de gebruiker. De gebruiker verklaart te zullen handelen overeenkomstig de voorschriften van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en andere toepasselijke regelgeving.

Ik heb mijn gesprek gevoerd. Wat nu?

U kunt uw gesprek d.m.v. een gesprekscode en wachtwoord downloaden van onze internetsite (www.Tapecall.net). Heeft u gebeld met een mobiele telefoon, dan heeft u uw codes ontvangen per sms bericht. Heeft u gebeld met een vaste telefoon dan heeft u kunnen aangeven of u de gesprekscode wil ontvangen per sms of uitgesproken via de telefoon.

Hoe groot is een Tapecall geluidsbestand?

Elke minuut dat u belt via Tapecall staat voor ongeveer 70 KB ruimte. Een gesprek van 10 minuten neemt dus ongeveer 1 MB van uw opslagruimte in beslag. Er zit geen limiet aan de duur van uw gesprek.

Ik ben mijn inlogcode vergeten. Wat nu?

Tapecall kan uit veiligheidsoverwegingen geen inlogcode of passcode aan u toesturen. Het is dus ook belangrijk dat u de codes van het gesprek goed overneemt.

Welk nummer moet ik invoeren als het systeem me om mijn nummer(s) vraagt. Mijn eigen nummer of het nummer van degene die ik wil bellen?

U dient het nummer in te voeren van degene die u wilt bellen.

Wanneer wordt mijn gesprek opgenomen door Tapecall?

Tapecall neemt alleen het gesprek op wanneer u via 0900-1789 (50 CPM) of 0900-Tapecall/8273225 (70CPM) belt. Dit is dus telkens eenmalig. Zodra u de verbinding verbreekt, is Tapecall weer uitgeschakeld. Om opnieuw gebruik te maken van TapeCall, dient u nogmaals het 0900-nummer van Tapecall in te toetsen.

Kan ik via Tapecall bellen met mijn nummerherkenning uit?

Voor onze dienst kunt u bellen met of zonder nummerherkenning. Tapecall kan geen garantie geven dat uw nummer wel of niet wordt weergegeven. Dit is afhankelijk van uw telecomprovider.

Krijgt de ontvanger van mijn gesprek mijn nummer in beeld of het nummer van Tapecall?

Afhankelijk van u telecomprovider kan uw telefoonnummer worden doorgestuurd. U kunt dit testen door een gesprek te voeren naar een mobiele telefoon. De beller krijgt nooit het telefoonnummer van Tapecall in het scherm te zien.

Ik heb een geheim nummer, kan ik Tapecall gebruiken?

Ook met een geheim nummer kunt u gebruik maken van onze dienst.

Hoe lang blijft mijn gesprek bewaard bij Tapecall?

Uw gesprek blijft maximaal 30 dagen nadat het gesprek is gevoerd bewaard op onze server. U kunt uw gesprek maximaal 3 keer downloaden.

Wat zijn de kosten wanneer ik bel via Tapecall?

Bellen via Tapecall 0900-1789 kost € 0,50 per minuut, international bellen met Tapecall kan via 0900-TapeCall/8273225 en kost € 0,70 per minuut. Wanneer u mobiel belt, betaalt u hiernaast nog de gebruikelijke belkosten van uw mobiele telefoon. Prijzen zijn inclusief BTW.

Welke grootte kan een Tapecall bestand maximaal hebben? En hoeveel minuten kan ik dan dus via Tapecall bellen?

Er is geen maximum aan de lengte. U kunt zo lang bellen als u zelf wilt.

Welk programma heb ik nodig om een Tapecall bestand te beluisteren? En hoe kom ik hieraan?

Het opgenomen telefoongesprek is in 3 verschillende bestandsformaten te downloaden. Deze bestanden kunt u op bijna iedere computer afspelen met bijvoorbeeld Windows Media Player, Winamp of Quicktime. Als de computer aangeeft dat deze programma’s niet geïnstalleerd zijn, dan kunt u ze downloaden via www.microsoft.com (Windows Media Player), www.apple.com (Quicktime) of www.winamp.com (Winamp). Ook is uw bestand te downloaden in een VOC bestand. Dit bestand is kwalitatief iets beter. U moet dit bestand afspelen in een VOC player.

Het systeem geeft aan dat ik de verkeerde inlog code intoets, terwijl ik de ontvangen inlog code gebruik. Wat doe ik verkeerd?

Wanneer u deze foutmelding te zien krijgt, stuur dan een e-mail naar [email protected] en vermeldt de volgende gegevens:
1. Uw gesprekscode
2. Telefoon nummer waarmee u belde
3. Tijdstip van het door u gevoerde gesprek
Wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen en wij streven ernaar om al uw vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Kan ik via Tapecall een servicenummer bellen (bijvoorbeeld een 0900-nummer)?

Via Tapecall kunt u geen 0900/0906/0909 service nummers bellen. Het is wel mogelijk 0800 nummers te bellen.

Wanneer krijg ik mijn SMS bericht met mijn gesprekscodes?

U krijgt vrijwel direct nadat u verbinding heeft met de beller het SMS bericht. Heeft u na 15 minuten nog steeds geen SMS bericht ontvangen, neem dan contact op met Tapecall ([email protected]).

Wat zijn de voordelen wanneer ik mij registreer bij Tapecall?

Registreren op Tapecall.net kan snel en eenvoudig in minder dan 1 minuut
U ontvangt uw gevoerde gesprek direct in uw e-mailbox.
U heeft geen gesprekscodes meer nodig om uw gesprekken af te luisteren
Al uw gevoerde gesprekken worden overzichtelijk weergegeven en uw opnames kunt u zelf met een druk op de knop verwijderen vanaf de server.

Wat is het voordeel van het nummerbeheer van Tapecall?

Met het nummerbeheer van Tapecall kunt u gemakkelijk telefoonnummers aan uw account toevoegen. Wanneer u met een van deze nummers gebruik maakt van onze dienst, worden deze nummers automatisch herkend en worden de gespreksbestanden automatisch naar uw e-mailadres gestuurd.

Ontvang ik al mijn gesprekken in mijn mailbox?

Als u zich registreert, ontvangt u alle gesprekken tot een grootte van 2 MB direct in uw e-mailbox. Mocht het gesprek te groot zijn voor verzending dan kunt u het gesprek downloaden via de site (www.tapecall.net). Uw gesprek blijft maximaal 30 dagen nadat het gesprek is gevoerd bewaard op onze server. U kunt uw gesprek maximaal 3 keer downloaden.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat moet ik doen?

Wilt u wachtwoord opnieuw aanvragen, klik dan hier. Voer uw e-mailadres in en uw wachtwoord wordt direct gemaild.

Kan ik met Tapecall in het buitenland bellen?

U kunt met TapeCall naar bijna alle buitenlandse bestemmingen bellen. Vast en mobiel. Gebruik hiervoor het nummer 0900-TapeCall/8273225 (70cpm). Wilt u precies weten naar welke landen u kan bellen klik dan hier.

Ik krijg te horen dat het nummer niet in gebruik is, maar het nummer klopt wel. Wat is er fout?

Het zou goed kunnen dat u wilt bellen met een bestemming waar wij niet naar uitbellen. Wilt u precies weten naar welke landen u kunt bellen klik dan hier. Mocht u niet kunnen uitbellen; maar het land staat wel aangevinkt op de lijst. Neem dan contact met ons op. [email protected]

Wat zijn de voordelen van Tapecall Zakelijk ten opzichte van Tapecall Services?

1. U belt tegen een voordeliger tarief
2. U ontvangt iedere maand een overzichtelijke verzamelfactuur
3. U kunt uw belgedrag gemakkelijk en snel afstemmen met de abonnementen van Tapecall Zakelijk

Welke tarieven gelden er wanneer ik vanuit Nederland naar het buitenland bel?

De gesprekskosten voor het opnemen van uw internationale telefoongesprekken bedragen €0,70 per minuut.

Welke tarieven gelden er wanneer ik in het buitenland met Tapecall bel?

De tarieven voor het bellen met Tapecall.com in het buitenland verschillen per land. Klik hier voor een overzicht van alle Europese tarieven.

Welke landcode moet ik bellen wanneer ik naar het buitenland bel?

Voor een uitgebreid overzicht van alle landcodes, klik hier

Hoe gebruik ik Tapecall vanuit Nederland wanneer ik mijn gesprekspartner in het buitenland bel?

Bel naar 0900-Tapecall of 0900-/8273225(70CPM) Toets het telefoonnummer van uw gewenste gesprekspartner in, te beginnen met 00 gevolgd door de landcode.  Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle landcodes.

Hoe gebruik ik Tapecall wanneer ik in het buitenland zit?

Tapecall.net kunt u in alle Europese landen gebruiken. Dit werkt op dezelfde manier als u gewend bent van Tapecall.net, alleen belt u nu naar een specifiek Tapecall.net nummer behorend bij het land waaruit u belt. Bij Tarieven vindt u overzichtelijk alle internationale Tapecall.net nummers van landen in Europa.